Corona nieuws

13/11/2020: Hallo, als bestuur hebben we beslist om alle basket activiteiten in de maand november stil te leggen. Dus helaas geen training of wedstrijden meer deze maand. Blijf vooral gezond en hopelijk tot gauw.

29/10/2020: bericht van basketbal Vlaanderen:

Indoor sporten is vanaf vandaag voor iedereen tijdelijk verboden

Na de publicatie van het nieuwe federale Ministerieel Besluit werden de maatregelen in de sportwereld alweer gewijzigd. De grote verandering hierbij is dat ook indoor sporten (incl. trainingen) voor -12-jarigen tijdelijk wordt stopgezet. De maatregelen gaan vanaf donderdag 29/10 om middernacht in.

Eerder communiceerden we al over de stopzetting van trainingen en wedstrijden bij +12-jarigen en de stopzetting van wedstrijden bij -12-jarigen. Nu is het dus voor alle leeftijden tijdelijk gedaan met trainen en wedstrijden spelen. Tot wanneer de maatregelen gelden, werd niet gecommuniceerd.

Hieronder vind je de maatregelen voor de sportsector in het kort:

Sporten in georganiseerd verband (in clubs, sportlessen, groepen…) is verboden, behalve outdoor voor kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 of later)
Indoor sporten is verboden, behalve voor kinderen tot 13 jaar die op sportkamp zijn of voor (buiten)schoolse activiteiten
Niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten zijn enkel toegelaten indien je outdoor sport:
met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag je sporten zonder afstand te houden
of met maximum 4 personen en dat altijd met afstand van 1,5m
Zwembaden, fitnesscentra en bowlingzalen zijn gesloten, ook voor kinderen
Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve voor kinderen tot 13 jaar die op sportkamp zijn of LO-lessen hebben op school. Zij mogen gebruik maken van kleedkamers (geen douches!)
Sportkantines blijven gesloten
Sportkampen enkel voor kinderen tot 13 jaar (overnachtingen zijn verboden) en enkel na goedkeuring van het lokaal bestuur
Professionele sporten en topsport zijn mogelijk mits toestemming bevoegde minister
Publiek is niet toegelaten, behalve 1 persoon van het huishouden bij kinderen tot 13 jaar of 1 begeleider bij een G-sporter
Hou het veilig in deze moeilijke periode.

28/10/2020: Morgen gaat de voorlopig laatste training van U10 nog door. Alle andere trainingen, voor alle ploegen, worden afgelast tot en met 11/11/2020.

25/10/2020: Vanaf volgende week wordt door alle ploegen minstens 1 keer per week getraind. Er is jammer genoeg nog geen zicht op het hervatten van de wedstrijden.

13/10/2020: De genomen regeringsmaatregelen noodzaken ons om de resterende trainingen van deze week te annuleren vanaf U14. Zoals je wellicht al weet zijn de wedstrijden in het WE ook geannuleerd.
Voorlopig kunnen enkel de trainingen en wedstrijden van de peanuts, U8, U10 en U12 gewoon doorgaan.
Voor de trainingen van volgende week beraadt het bestuur zich nog, nieuws volgt.

Wedstrijden opgeschort tot eind augustus

Corona nieuws Basketbal Vlaanderen

Maatregelen voor clubs

Maatregelen voor spelers en coaches

Maatregelen voor supporters

Maatregelen m.b.t. wedstrijden